Mοναδικές προσφορές ξενοδοχείων για Θάσο έως και -62%
κάνε κλικ >> εδώ

Ξεκινάει η θερινή “ναυμαχία” στο Αιγαίο

αναδημοσίευση από το theseanation.gr

Υπό συνθήκες έντονου ανταγωνισμού στο Αιγαίο ξεκινάει η θερινή περίοδος για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες οι οποίες  βλέπουν τις οικονομικές επιδόσεις τους να  σημειώνουν κάθετη πτώση.

Η Attica Group ήδη εκτελεί δρομολόγια στα Χανιά της Κρήτης έχοντας δρομολογήσει  το πλοίο της «Blue Horizon»  «χτυπώντας» την ΑΝΕΚ μέσα στο σπίτι της.

Η εξέλιξη αυτή θεωρήθηκε ως απάντηση στην εξαγγελία της ΑΝΕΚ ότι θα δρομολογήσει πλοίο στα Δωδεκάνησα.

Η Χανιώτικη εταιρεία, μέσω της  Hellenic Sea Way (HSW) ξεκινάει δρομολόγια με το πλοίο της «Νήσος Ρόδος» στη γραμμή Πειραιάς-Κως-Ρόδος.

Τα επίσημα εγκαίνια της γραμμής θα γίνουν αύριο Παρασκευή  στο λιμάνι του Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Δωδεκανήσου, μετά την αποχώρηση της GA Ferries του Μάκη Αγούδημου, κυριαρχεί η Attica Group μέσω της Blue Star.

Πέραν όμως από τις κινήσεις των μεγάλων, «ζωτικό χώρο» στα Δωδεκάνησα φαίνεται ότι διεκδικεί και η ΝΕΛ.

Χθες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) υπέβαλε αιτήματα για την δρομολόγηση δύο φορτηγών οχηματαγωγών πλοίων (ro-ro) , του  «Κολοσσός» με σημαία σημαίας Μάλτας και του «Ιππότης» με σημαία Κύπρου.

Τα δυο αυτά πλοία θα εκτελούν δρομολόγια στις γραμμές Πειραιάς-Κως-Ρόδος και Πειραιάς-Κάλυμνος-Κως-Ρόδος και Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη πρόταση της ΝΕΛ ο εκπρόσωπος της Hellenic Seaways, μίλησε για αθέμιτο ανταγωνισμό εάν η εταιρεία επιμείνει στα συγκεκριμένα ωράρια των δρομολογίων τα οποία είναι ακριβώς «επάνω» στα δρομολόγια της HSW αλλά συμφώνησε ότι θα πρέπει να δοθούν.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Blue Star ferries, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αντίρρηση για τη δρομολόγηση των πλοίων υπό την προϋπόθεση  αλλαγής της ώρας αφιξοαναχώρησής τους.